Een energielabel is een certificaat dat aangeeft hoe energiezuinig een gebouw, zoals een woning of een appartement, is. Het label wordt opgesteld aan de hand van verschillende kenmerken van het gebouw, zoals isolatie, verwarmingssysteem, ventilatie en gebruikte materialen. Het energielabel loopt van A (zeer energiezuinig) tot en met G (zeer energie-onzuinig) en geeft inzicht in het energieverbruik en de CO2-uitstoot van het gebouw. Het energielabel is verplicht bij verkoop, verhuur of oplevering van een gebouw en biedt informatie aan potentiële kopers of huurders over de energieprestaties van de woning.
Een energielabel is verplicht bij verkoop, verhuur of (her)financiering van je woning. Het laat zien hoe energiezuinig je huis is en kan de waarde en verkoopbaarheid verbeteren.
Een beter energielabel kan je woning aantrekkelijker maken voor kopers, omdat het laat zien dat het energiezuinig is en minder kosten met zich meebrengt.
Een energiezuinige woning leidt tot lagere energierekeningen, wat resulteert in besparingen op de lange termijn. Bovendien kan het een hoger label de waarde van je woning verhogen.
Wij kunnen normaal gesproken binnen 5 werkdagen een energielabel leveren. Heb je spoed? Dan is levering binnen 48 uur of zelfs 24 uur ook mogelijk!  
Als je energielabel lager uitvalt dan gehoopt, kunnen we je adviseren over mogelijke verbeteringen en de impact ervan op de waarde en verkoopbaarheid van je woning.
Ja, een investering in een beter energielabel kan zichzelf terugbetalen door lagere energiekosten, een hogere woningwaarde en meer interesse van kopers.
Begin met een inspectie en laat een energieprestatie-adviseur de beste verbeteringsmaatregelen aanbevelen die je energielabel kunnen verhogen.
Ja, huizen met betere energielabels worden over het algemeen sneller verkocht en kunnen zich onderscheiden op de markt.
Gebruik de energielabel aanvragen knop bovenin de website en vul het formulier in. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op voor vervolgstappen.
De kosten variëren afhankelijk van de grootte en type woning, maar het verkrijgen van een energielabel is een waardevolle investering in de toekomst van je woning.
Onze focus ligt op efficiëntie en klantgerichtheid. Door onze gestroomlijnde processen en een organisatie zonder grote backoffice kosten zoals een duur kantoorgebouw aan de Amsterdamse grachtengordel en gerichte aanpak kunnen wij kosten besparen. Deze voordelen kunnen wij rechtstreeks aan onze klanten doorgeven in de vorm van een lagere prijs.
Ja, onze prijzen zijn inclusief alle kosten, inclusief voorrijkosten en eventuele andere bijkomende kosten. Je betaalt het afgesproken tarief zonder verrassingen achteraf. Transparantie en duidelijkheid zijn belangrijk voor ons, zodat je precies weet wat je kunt verwachten bij het bestellen van een energielabel of andere diensten bij ons.
Het hebben van een geldig energielabel is wettelijk verplicht bij de verkoop, verhuur of (her)financiering van een woning. Hoewel de kosten voor het verkrijgen van een energielabel mogelijk hoger zijn dan de boete voor het ontbreken ervan, is het belangrijk om te voldoen aan de wettelijke vereisten. De notaris zal het pand simpelweg niet mogen laten passeren zonder een definitief energielabel. 
Ja, als je je woning wilt verkopen, is een geldig energielabel vereist. Bij ons kun je een energielabel aanvragen dat voldoet aan de wettelijke eisen voor de verkoop van je woning. Onze service zorgt ervoor dat je een officieel energielabel ontvangt dat voldoet aan alle normen en vereisten.
Als verkoper of verhuurder van een woning ben jij verantwoordelijk voor het aanvragen van een energielabel. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat de woning bij verkoop of verhuur over een geldig energielabel beschikt.
Als je je woning op Funda wilt plaatsen, heb je op dat moment al een geldig energielabel nodig. Het energielabel moet namelijk aanwezig zijn op het moment van adverteren of beschikbaar zijn voor potentiële kopers of huurders.  
Nee, een "voorlopig energielabel" is niet voldoende voor de verkoop van je woning. Een definitief energielabel is vereist op het moment van adverteren of beschikbaar stellen van je woning aan potentiële kopers of huurders. Het voorlopige energielabel dient geüpdatet te worden naar een definitief energielabel voordat je je woning te koop aanbiedt.
Je kan niet zomaar kiezen voor een label. Een inspectie is nodig om een nauwkeurig en geldig energielabel te verkrijgen. Een energielabel G wordt bovendien beschouwd als het slechtste energielabel en kan de waarde en aantrekkelijkheid van je woning verminderen bij verkoop of verhuur. Je bent er daarom bij gebaat om de inspectie te laten uitvoeren, zodat je de kans hebt een gunstiger label te krijgen.
Bij het aanvragen van een energielabel zijn er een aantal zaken waar je op moet letten om problemen te voorkomen:

  1. Onvolledige informatie: Zorg ervoor dat je de inspecteur alle benodigde informatie verstrekt over je woning, zoals het type woning, bouwjaar, oppervlakte en eventuele energiebesparende maatregelen. Onvolledige informatie kan leiden tot een onjuist energielabel.
  2. Deskundige selectie: Kies een erkende en competente energieadviseur voor het uitvoeren van de inspectie. Een onbekwame deskundige kan leiden tot een verkeerd energielabel, wat problemen kan veroorzaken bij de verkoop of verhuur van je woning.
  3. Tijdig aanvragen: Vraag de inspectie op tijd aan, zodat er geen onnodige vertraging ontstaat in het verkoop- of verhuurproces. Een te late aanvraag kan leiden tot tijdsdruk en mogelijke problemen met het verkrijgen van een geldig energielabel.
Door deze valkuilen te vermijden en zorgvuldig te werk te gaan bij het aanvragen van een energielabel, kun je ervoor zorgen dat het proces soepel verloopt en je woning goed wordt beoordeeld op energie-efficiëntie.
De inspecteur beoordeelt tijdens deze inspectie verschillende aspecten van de woning, waaronder de isolatie, verwarmingsinstallaties, ramen en deuren, en andere relevante kenmerken die van invloed zijn op het energieverbruik en het energielabel van de woning.

De tijdsduur van een inspectie voor een energielabel is afhankelijk van het type woning. Over het algemeen duurt een inspectie voor een appartement meestal ongeveer een half uur tot een uur. Voor grotere woningen, zoals vrijstaande huizen of villa's, kan de inspectie langer duren, tot wel 1,5 uur.


Ja, het is meestal mogelijk om een inspectieafspraak voor een energielabel te annuleren nadat deze is ingepland. Het is echter belangrijk om dit zo snel mogelijk te doen en rechtstreeks contact op te nemen met ons. Annuleringen kunnen zonder kosten worden verwerkt tot 5 werkdagen.  
Je ontvangt het energielabel binnen 5 dagen na de inspectie.
Het definitieve energielabel is geldig voor 10 jaar na de inspectie.
Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen?